Loading...
Menu

ACMUN 2013 Μία διαρκής επιτυχία

 

ACMUN 2013 Μία διαρκής επιτυχία

 

Περισσότεροι από 550  μαθητές από όλον τον κόσμο έδωσαν το παρών στο φετινό ACMUN - Αnatolia College Model United Nations – που από φέτος είναι επίσημο συνδεόμενο μέλος με το The Hague MUN.

Από τις 22 έως ρις 24 Φεβρουαρίου και για 8η συνεχή χρονιά το Κολλέγιο Ανατόλια διοργάνωσε το Anatolia College Model United Nations (ACMUN). Μαθητές από την Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία,  Πολωνία,  Ιορδανία, Λίβανο, Σαουδική Αραβία, Τουρκία συγκεντρώθηκαν στο Ανατόλια, στο πλαίσιο μίας διεπιστημονικής προσομοίωσης που τους δίνει την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως αντιπρόσωποι κρατών κατανοώντας τις διπλωματικές διαδικασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η εμπειρία του δημόσιου λόγου, η επίτευξη συμβιβασμών και οι στρατηγικές της διαπραγμάτευσης είναι ορισμένα μόνο από τα εφόδια τα οποία αποκτούν οι μαθητές, σημεία στα οποία στάθηκαν ιδιαίτερα οι προσκεκλημένοι ομιλητές του ACMUN Ιρίνα Τακά – Μιχαηλίδη (’95), Έφορος του Κολλεγίου Ανατόλια, Αντιπρόεδρος της EBIE Ι Μιχαηλίδης ΑΕ/ΕBYP EE, και Βασίλης Στραβαρίδης (‘90), εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα». Χαιρετισμό στους συνέδρους απηύθυνε ο Robert Sanders, Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Γραμματείας του ACMUN αναδείχθηκαν οι μαθητές Ναταλία Χατζή (Γενική Γραμματέας, Κολλέγιο Ανατόλια, Βαγγέλης Χαλάτσης (Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Κολλέγιο Ανατόλια), Αργύρης Δούμας (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Pinewood), Aleksandra Billeskov (Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Deutsche Schule Athen) και Αθηνά Δάκη Αγακίδου (Assistant to the Secretariat, Κολλέγιο Ανατόλια).

Στις εργασίες του φετινού ACMUN για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε η UNESCO, εκτός από τις επιτροπές της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Διεθνούς Δικαστηρίου και των άλλων θεσμών του ΟΗΕ.

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead